März 17, 2020 ·

Tigre Boottocht – Boot tochten

Share:

Buenos Aires Tigre Boottocht

Wil je meer zien dan Buenos Aires maar niet ver hoeven reizen dan kun je een reis naar Tigre Delta. Tigre ligt aan de Parana Delta en is een populaire toeristen en weekend attractie. Dit kleine stadje is gelegen op een eiland gecreëerd door verschillende kleine beken en rivieren en werd opgericht in 1820. De naam van het gebied is afgeleid van de ” Tigres ” of jaguars die in dit tijdperk werden gejaagd.

Credit Vamos Spanish Academy

Mitre Trein

De voordeligste manier om van Buenos Aires naar Tigre te reizen is via de Linea Mitre trein. De trein vertrekt vanaf station Retiro. Tickets kosten slechts een paar pesos. De treinen vertrekken doordeweeks om de 10 minuten en in het weekend om de 20 minuten, de reis duurt ongeveer een uur.

Tren de la Costa

De wat luxere Tren de la Costa (Kust Trein ) stopt bij verschillende stations langs de rivier. Deze trein biedt een schilderachtig uitzicht van de Delta en stopt op 11 verschillende plekken. Er zijn twee type tickets. Eén ticket brengt u rechtstreeks naar uw bestemming , terwijl de ander het toelaat om in en uit te stappen wanneer je wilt.

Boot tochten

Eenmaal aangekomen op Station Tigre kun je naar diverse aanbieders om boot tripjes te boeken. De tour operators bieden talloze mogelijkheden. Zo heb je boot tripjes van 1 tot 3 uur, er zijn campings, je kunt kayaken, naar een waterpark of pretpark, jet-skien of prive boot trips en nog veel meer. De tour operators zijn te vinden aan de rechterkant van de rivier. De eerste biedt een boot trip van 1 uur for ongeveer 80 pesos per persoon.

This tour provides a boat ride around the main part of the river. Other tour operators offer many of the above mentioned things. So take your time to shop around before deciding which tour to take. Tours can also be booked in advance in the city of Buenos Aires, some of them are overpriced but are worth it if you want to be picked up and brought back to your hotel.

Een andere mogelijkheid is om de openbaar vervoer boot, el Colectivo, te pakken. Deze stopt op diverse plekken langs de rivier. Rondom de rivier is ook genoeg te zien. Aan de linkerkant van de rivier zit een soort promenade met diverse restaurants en terrasjes met een heel mooi uitzicht. De laatste boot gaat rond 19.00 terug naar het stadje en de laatste trein gaat rond 22.30 terug naar Retiro.

Cursus Spaans in Buenos Aires, Argentinië

Tagged:

Share this post!

Join the conversation on social:

RELATED POSTS

We have new events and updates every week! Practice your Spanish, learn about Buenos Aires, or prepare for your trip to South America by browsing our blog.